kamikazes julemysterium: Mord på matematisk institutt, del 1

1 12 2008

Det er mandag, det er 1. desember, og Victor Field tramper seg oppover bakken i regnet mens han forbanner den vitenskapelige komiteen som godkjente post-doc-søknaden hans et halvt år tilbake. Var det ikke Norge som var et snødekt hvitt land med horder av glade mennesker som jubler og drikker kakao? Victor bretter kragen opp rundt ørene og tenker med seg selv at sannsynligheten for at Lillehammer-OL faktisk skjedde, nok er omtrent den samme som for at amerikanerne virkelig har plantet et flagg på månen. Regn er han vant til fra England, men regn kombinert med dyrt, dårlig øl, fantasiløs kongefamilie og et språk som ikke har forandret seg siden vikingetiden, er mer enn han kan tåle på denne årstiden.

Utenfor matematisk institutt står studentene og holder seg fast i slappe sigaretter og halvvarm kaffe i pappkrus for ikke å falle overende. Det er forelesning i envariabelsanalyse kvart over åtte, og nå er den seksten over. Victor drømmer om machete mens han baner seg vei mellom skyhøye boblejakker. Hva er det med disse skandinavene, de er så fordømt høye, og får en stakkars engelskmann til å føle seg rent underlegen. Man skulle da ellers tro at vinden og kulden hindret dem i å vokse seg lange, men sydenturer og bilbruk har forkvaklet de siste 30 års naturlige utvikling.

Vel inne på kontoret sitt henger Victor jakken til tørk og tenner lyset, selv om det ikke blir nevneverdig lysere på kontoret av den grunn. Han kikker ut gjennom vinduet over gården, på vinduet til Lin, den søte doktorgradsstudenten, og tenker at hvis bare hun ser at han er her, kommer hun kanskje forbi for å diskutere artiklen han tipset henne om forrige uke.

På vei til kaffemaskinen passerer Victor kontoret til professor Graf, og ser at døren står på gløtt. Professor Graf er noe så sjeldent som en hyggelig berømt mann, og den fremste grunnen til at Victor søkte jobb i Norge — så han banker på døren i håp om kaffeselskap og kanskje en vitenskapelig ide, gud vet det kunne trenges.

Ingen svarer, men døren glir opp av bankingen, og Victor skimter en skikkelse ved skrivebordet. Han skal akkurat til å be om unnskyldning for forstyrrelsen, da det går opp for ham at professor Graf sitter i en høyst unaturlig posisjon. Victor stiger inn i rommet, tenner lyset og skvetter til av synet av et mørkerødt krater i professorens panne, og en masse små mørke grynete flekker som ligger strødd utover skrivebordet, bokhyllen og Grafs lyse skjorte.

Å faen, han er overgått til den diskrete topologien,

flyr det gjennom Victors hjerne. Og han begynner å fnise ukontrollert.

Reklame

Handlinger

Informasjon

10 responses

1 12 2008
Sonja Dadam

åh, ja, dette har jeg trua på!

1 12 2008
kamikaze

Du har jo god erfaring med detektivhistorier 🙂

1 12 2008
Hønemor

Hei! Så bra med julekrim! Gleder meg til å følge med. Og så håper jeg det går an å finne ut hvem morderen selv om en ikke er mattespesialist;)

1 12 2008
~SerendipityCat~

Jøss, en julekrim! Dette blir spennende!
🙂

2 12 2008
Aina

Genialt. 😀 Dette skal jeg følge med på. 🙂 Jeg hadde egentlig tenkt å ha julekrim jeg og, men tror jeg drøyer det til påske.

2 12 2008
anders

Ooh… Dette blir spennende. 🙂
Veldig glad i navnene på personene. Regner med at det vil komme flere artige.

2 12 2008
Skjebnedag « kamikaze

[…] Nuhvel kjære leser, hvis du ikke har stemmer til meg kan du i stedet more deg med et mordmysterium! […]

2 12 2008
kamikaze

Hønemor: Velkommen hit og takk! Det skal nok gå fint å henge med, det lover jeg! Jeg håper bare det fins noen som ler av mattevitsene mine der ute også 🙂

SerendipityCat: Jeg håper det! Spennende for meg og 🙂

Aina: Oida, det var ikke meningen. :/

anders: I aim to please 🙂

2 12 2008
aElin

Spennende!! Jeg gleder meg til å lese fortsettelsen.

2 12 2008
bell4trix

Hehe…kongebra! Gleder meg til å lese videre! Heia mattehumor! :o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: