Why, why, why? (Mitt liv som nerd, del 2)

18 09 2009

Det finnes noen ting jeg ikke gjør alene. Spise is. Drikke sterkere saker enn vin. Gå på kino.

Og ettersom ingen gadd se Menn som hater kvinner sammen med meg, ser jeg den først nå.

Hvorfor, HVORFOR har Lisbeth Salander en Mac?!

Reklamer

Handlinger

Informasjon

33 responses

18 09 2009
Erlend

Fordi MacBook er det heteste akkurat nå.

Hva er galt med å gå alene på kino, forresten?

18 09 2009
kamikaze

Blant hackere? Søte Erlend, ikke si at du er en Mac-mann!

Ingenting galt med å gå på kino alene, bare at jeg forbinder kino med noe sosialt, og dermed føles det trist å gå uten selskap.

18 09 2009
Erlend

Jeg iler til og sier at jeg faktisk kjører Ubuntu på min MacBook, noe som får alle Mac-fans som er i ekstase over Snøleopard og jeg vet ikke hva, til å rulle seg rundt på gulvet med fråde om munnen.

Hm, har sett store deler av det klassiske filmrepertoaret alene. Men jeg er nå litt rar, da.

18 09 2009
kamikaze

Som jeg svarte min kollega for et par dager siden — jeg har ikke noen problemer emd Mac sitt operativsystem, eller Mac som sådan; for 10 år siden brukte jeg Mac’ene på universitetet fordi da slapp man å stå i kø — men jeg liker ikke Apples forretningside og politikk. Da bruker jeg den makten jeg har, nemlig å velge en annen laptop.

Forøvrig sa jeg ikke at jeg ikke ser film alene, bare at jeg ikke ser film alene på kino 😉 Har nettopp tilbrakt kvelden med Lisbeth Salander, en flaske rødvin og ingen andre. Og det var faktisk veldig ok 🙂

19 09 2009
Erlend

Arbeidsgiver stille generøst med laptop her i gården, men når valget står mellom en sexy Mac eller en Toshiba som ser ut som ser ut som om den kommer fra et militært overskuddslager i det gamle Sovjetunionen, da kaster vi alle prinsipper på båten… Estetikk kommer dog foran moral. 😉

19 09 2009
Elisabeth

Av filmhelter foretrekker jeg James. James Bond. Han og jeg har samme lappetop, men i motsetning tl ham bruker jeg ikke min i båt. Men tro meg; han er litt ekstra kjekk etter at jeg har sett ham taste på vaio’en sin/min… 😉

20 09 2009
kamikaze

Ah, så mangler jeg bare en filmhelt med ubuntu på en dell 😛

20 09 2009
anders

Har du leste boken? Larsson har jo utstyrt Salander med mac der også. Så det er vel derfor det er sånn i filmen. Men, ja, jeg er enig i at det går litt mot det man vanligvis forbinder med «hackere».
Falt filmen i smak?

jJeg blir med på kino å se nr2, om du ikke finner noen andre altså. :p

20 09 2009
kamikaze

Åh dæven, jeg reagerte ikke på macen i boken. Mulig jeg har utviklet mac-hatet mitt etter at jeg leste boken.

Hvis du befinner deg i samme by som meg så si fra, så har vi en avtale 🙂

20 09 2009
kamikaze

Erlend: Ok, du tilgis under tvil 😉 Og får plusspoeng for at du gir mac-monstrene anfall 🙂

21 09 2009
PoPSiCLe

Jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvorfor en Mac skulle være et dårligere verktøy enn en hvilken som helst annen PC dersom man er «hacker» – i hvert fall med dagens Mac, som kan kjøre et hvilket som helst OS som kjører på en x86-kjerne, og som ellers er glimrende laptoper.

Greit nok, setter man seg ned og ser «The Net» med Sandra Bullock i hovedrollen, så blir man gjerne litt svett av Mac-bruken der, men jeg tror ikke at jeg ville reagere på det nåtildags. Mac’er ser bedre ut, simple as that.

21 09 2009
kamikaze

Mac’en er sikkert et utmerket verktøy (hvis man klarer seg med utstyr som lages av Apple, men det er en sideremark) men de fleste erkenerdene jeg kjenner avskyr Mac pga Apples politikk. Bare derfor 🙂

22 09 2009
anders

Det med politikken til apple er det eneste umiddelbare ankepunktet jeg kan komme på også. Med litt peiling på data kommer man like langt med en mac som med en hvilken som helst annen datamaskin vil jeg tro. ^^

24 09 2009
kamikaze

Problemet er vel begrensninger når det gjelder hvilken programvare og hardware man får til å virke med en mac — jeg vet ikke hvor mange av de problemene man får løst om man kan aldri så mye data? Så mye data kan i hvert fall ikke jeg 🙂

Og, altså, jeg organiserte konferanse for en måneds tid side, og vi trengte ørten forskjellige skjøtekabler for å få koblet mac’ene til powerpoint-viseren (hva heter en sånn nå igjen?) PC’ene funket rett ut av boksen, både med windows og linux.

22 09 2009
Anne

Jeg husker ikke hvordan den fænnsi HACKINGEN hennes foregikk i boken, men jeg måtte i hvert fall le da hun i filmen skrev inn kommandoer i filmen av typen:
>find Mikal_Blomkvist_PC
>hack Mikal_Blomkvist_PC

… 😀

24 09 2009
kamikaze

Velkommen Anne! Og hoho, det fikk jeg ikke med meg! Må kikke bedre etter neste gang!

22 09 2009
vaarloek

jeg liker best kino og film sammen med andre, jeg og. ikke bare fordi jeg forbinder det med noe sosialt, men fordi å sen en dårlig film med andre gjør den bedre (man kan le av den) og å se en god film med andre gjør den bedre (man kan snakke sammen om den etterpå). film er best med andre. aller best på kino. teit at kino er så dyrt, bare :/

24 09 2009
kamikaze

Bra poeng! Men jeg er stadig vekk litt misunnelig på dem som går på kino alene uten å føle seg ensomme. Selve kinokikkinga er jo ikke så sosial, og diskutere kan man jo gjøre her på bloggen 🙂

23 09 2009
slikejenter

Mitt inntrykk er at de fleste datamaskiner som vises på film er mac-er. Og det tror jeg kommer av at Apple er best på design. Film er visuelt. Ganske enkelt.

Det hender jeg går på kino alene, kommer litt an på filmen. Ser ikke chick-flicks på egen hånd. Ikke skrekkfilmer heller. husker en gang en eldre dame som satt ved siden av meg spurte om jeg ofte gikk på kino alene. Mannen hennes hadde nylig gått bort, kunne hun fortelle, og hun turte ikke gå alene på kino. Hun var innmari søt, da. Og jeg følte meg veldig selvstendig og tøff 😉

24 09 2009
kamikaze

Jo, det har du sikkert rett i. Jeg bare irriterer meg fordi det stemmer så dårlig overens med de datanerdene jeg kjenner. Og de mac-eierne jeg kjenner for den del. De er smarte de og, men lovlydige 😉

Jeg synes også du er selvstendig og tøff! Jeg blir alltid nødt til å vente til filmen kommer på dvd!

23 09 2009
abre

Jeg tror man skal følge godt med for å unngå IT-aktører med tvilsom forretningsmoral. Microsoft, Apple, Lotus, Xerox, Google, Amazon, … Lista begynner å bli lang.

Hvis Mac er vanligst på film, er det sikkert fordi de betaler best.

24 09 2009
kamikaze

Neida, man trenger ikke å passe seg så nøye. Hvis man insisterer på gratistjenester unngår man de fleste, dog ikke Google. Men har de blitt fersket på noe enda? Jeg er først og fremst bekymret for hvor mye skade de potensielt kan gjøre med den informasjonen de sitter på.

19 10 2009
Guri

Eg er klar over at eg er ein månad for seint ute, men eg har ein kinesisk brannmur å sloss med;)
Men altså: «Neida, man trenger ikke å passe seg så nøye. Hvis man insisterer på gratistjenester unngår man de fleste». Hahaha. Nei. Det er noko alle som har budd i proxyland veit. Sjekk eit kva som helst forum der folk frå kina/iran/el. heng, og sjå…

Ellers er mi erfaring fullstendig motsett i dette tilfelllet; «Og, altså, jeg organiserte konferanse for en måneds tid side, og vi trengte ørten forskjellige skjøtekabler for å få koblet mac’ene til powerpoint-viseren (hva heter en sånn nå igjen?) PC’ene funket rett ut av boksen, både med windows og linux.». Eg kan med handa på hjartet sei at eg aldri nokon sinne har sett ein PC med Windows funke rett ut av boksen på ein prosjektor. Aldri.

Og no høyrest eg jo ut som det bitre brannmurofferet, men eg er ikkje det altså (jodå, kven trur eg at eg lurar)…

19 10 2009
PoPSiCLe

Okei, først – det er ingenting som heter «prosjektor» – enten heter det projektor, eller prosjektør. Okei?

For det andre – hvordan i all verden kan det være problematisk å få en PC til å funke på en prosjektør? Alt man trenger er en tilkoblingskabel som matcher en utgang på PCen og en inngang på prosjektøren. Greit, jeg har jobbet med dette noen år, men likevel… det er ikke spesielt vanskelig å få til.

Hverken på Mac eller PC, faktisk. Så lange man har en utgang (f.eks. VGA, DVI, HDMI eller DisplayPort (Eller for den saks skyld, Video-ut (composite eller lignende)) så er det kun å koble til, velge «ekstern skjerm» og sørge for at prosjektøren er innstilt på riktig inngang, så klart. Tar kanskje maks 5 minutter, inkl. koblingen.

19 10 2009
kamikaze

PoPPy dear, det med å ta det rolig blir nødt til å gjelde oss alle 🙂 Jeg innfører peace and love denne uka.

Eneste problemet jeg hadde med maccene var at forskjellige macs skulle ha forskellige skjøteledninger, og ingen hadde egen med så det var irriterende å skaffe dem.

20 10 2009
Guri

Altså, eg har dysleksi, men for all del, om det gir deg glede å plukke på rettskrivinga mi må du jo berre å halda fram…

Det veit eg ikkje, EG har aldri hatt problem med dette, men stort sett alle andre eg har sett prøve å få Windows-PCande sine til å funka saman med projektorar ser ut til å ha problem med dette. Mogeleg folk flest er fullstendig inkompetente, kva veit eg?

20 10 2009
PoPSiCLe

Guri, der tror jeg du traff spikeren ganske midt på hodet. At folk flest er inkompetente når det gjelder teknologi, altså.

Det er mye rart man kommer over når man jobber med support 😀

20 10 2009
Guri

(Det gjekk visst ikkje å tråde lenger)
Haha, det trur eg på;)
Då eg jobba i forsikringsselskap forstod folk generelt sett ikkje at om dei trykte på knappar i saksbehandlingsprogrammet så kom ddet til å skje ting. Alle syns at eg var veldig flink som fekk til sånne datagreier (inkl. å kople dataen til prjektoren). Jaja.

19 10 2009
kamikaze

Altså, Guri, jeg er også skuffet over at Google ikke stod på sitt med Kina. Men det er jo tross alt Kina som er den store synderen der.

Ellers får du komme og ta en titt på prosjektoren min da. Funker som bare tusen 🙂

Men ta det gjerne litt roligere neste gang. Jeg diskuterer med glede, men jeg gidder ikke krangle på bloggen min nå om dagen. Denslags får jeg nok av irl.

20 10 2009
Guri

Det er ikkje google, yahoo ol. eg siktar til, men alle proxyar, VPNklientar og liknande der ute. Mange, om ikkje størstedelen av dei som er gartis tilgjengelege har heilt andre hovudmål enn å gi folk tilgang til sensurerte nettsider.

Ellers er eg usikker på korleis du les kommentaren min som krangling, den var overhovudet ikkje meint slik og har fleire smilefjes og ein tullekommentar til slutt for å prøva å understreka det… Jaja.
Det var eigentleg mest ein kommentar til det med at gratisprogram som oftast er «snille», for det er ei sanning med modifiaksjonar, noko ein fort erfarar om ein flyttar til sensurland.

(Og eg sit altså ikkje på UiO slik som IP-adressa mi seier at eg gjer.)

20 10 2009
kamikaze

Guri: Jeg er utgått og hårsår overfor røffe toner. RL har slått meg hardt i hodet denne uka. Kommer snart tilbake i ny og herdet utgave.

21 10 2009
Guri

Huff, det er ikkje greit med sånn rl altså;)

Men dette har uansett mint meg på at folk flest i norge/europa har svært lite kunnskap om sensur i land som Kina og korleis sensuren her faktisk fungerar, så kanskje eg skal vekka opp den langtidssovande bloggen min for å skriva eit innlegg om det. Hm.

Forresten slår det meg at den sinte, blå blubben wordpress insisterar på å gje meg sikkert ikkje får meg til å verka blidare enn eg er akkurat… :p

21 10 2009
kamikaze

Beklager at jeg tolket deg som sinna, bra at du er med på dette med peas’n’luv! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: