Braveheart

15 08 2009

Mirakel skriver så fint om å være modig, og hun treffer spikeren fullstendig på hodet. Å være modig er å være redd, men gjøre det man vil likevel. Det var en fin påminnelse å få, for jeg er fullstendig harehjerte om dagen.

Jeg skal begynne i ny jobb, og det er veldig spennende og enda mer skremmende. Jeg skal arbeide i en forskningsgruppe som består av informatikere, matematikere og medisinere, som forsker på diagnostiske metoder basert på medisinske bilder. Kjempespennende! Og gud så skummelt! Tenk om de ikke liker meg, tenk om jeg ikke skjønner bæra (jeg ante ikke hvor lite jeg skjønner av medisin), tenk om jeg besvimer når noen forklarer det for meg (liker ikke blod) tenk om tenk om tenk om…

Denne uka var jeg på møte sammen med veilederen min, de nye sjefene mine og en gjeng statistikere. Og bare så det er sagt — jeg kan ikke et skvatt om statistikk (enda). Så jeg følte meg over middels dum i utgangspunktet, og nervøs for at noen skulle spørre meg hva faen jeg hadde der å gjøre, da en statistiker som holdt foredrag pekte på meg med lang pekestokk og sa «Du! Vet du hva bayesian etellerannet er?» Jeg må ha hatt svaret skrevet i panna, for hele møterommet brøt ut i fullstendig krampeskratt før jeg rakk å svare.

På grunn av den nye jobben er jeg nødt til å ringe hit og dit hele tiden, ikke minst til sjefene mine. Problemet er bare at jeg har telefonskrekk. Ikke sånn at jeg er redd for telefonen, og heller ikke for personen i andre enden, bare for å snakke med vedkommende per telefon. Aner ikke hvorfor jeg er sånn, men det er jeg. Tenk deg antiklimakset når jeg puster rolig ti ganger, taster nummeret til sjefen kjempehardt med nervøse fingre og så er det sekretæren som svarer og sier «han er i møte, ring om 10 minutter du!» Hater telefoner. Det er derfor jeg alltid går til frisøren for å bestille time heller enn å ringe.

Vi holder konferanse neste uke, og jeg skal holde foredrag foran 50 pers, og 10 av dem vet mer om emnet mitt enn meg. Uægh! Reddreddredd!

Så takk for posten din Mirakel, det er godt å se at det ikke er bare meg, og nå skal jeg jaggu ta meg sammen og være modig, jeg også 🙂

Reklamer

Handlinger

Informasjon

5 responses

15 08 2009
Svensen

Å Kamikaze, jeg kjenner meg så godt igjen! Du er modig. Og telefonskrekk kan bli bedre. Hvis man innrømmer at man er redd, er man allerede halvveis til modig.

16 08 2009
mirakel

Åh, du er jammen tøff! Bare det å si «ja» til å holde et slik foredrag.. vel, det fortjener minst ti stjerner i margen. 😉 Og dette med ny jobb.. vel, nå er ikke jeg akademiker, men de fleste forstår vel at man trenger tid til å finne seg selv, finne ut hva jobben går ut på? Uansett… som Svensen sier, man er allerede halvveis til modig ved å innrømme at man er redd.

Det er rart hvor mye det hjelper å gjenta for seg selv «man er ikke modig med mindre man er redd». Det gir liksom litt ro, det å vite at man SKAL være redd, og at alle de som har vært modige før oss.. ja, de har vært redde de også.

Lykke til, min venn. Jeg har stor tro på at du får til alt du vil.

Klem

17 08 2009
Elisabeth

Grattis grattis grattis! Jeg har hatt veldig lite nett-tid i det siste, men jammen skjer det spennende ting da! Mistenker at jeg har en anelse om hvor du skal jobbe…in that case: Krysser fingre og satser på at du vil trives og få jobbe mer der 😀 Way to go, girl, og veldig inspirerende for noen som ligger lenger bak i ei lignende løype…

19 08 2009
krissy

Spennende, spennende! Man vokser ofest med oppgavene. Ingenting er så kjedelig som stillstand.

6 09 2009
kamikaze

Takk for støtte folkens, den varmet da det stod på! Nå kan jeg berette at foredraget gikk bra, de nye kollegaene er hyggelige og jeg behøver ikke lenger bruke telefon for å snakke med sjefen, så pulsen har roet seg noen hakk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: