Hjemme hos kaze — utfordring

5 02 2009

Alle disse fire skrivebordene står på kontoret mitt. Min utfordring til dere er:

  1. Beskriv — ut fra informasjonen du får fra bildet — personen som «bor» ved skrivebordet, og
  2. Hvilket skrivebord er mitt?
    Skrivebord 4

    Skrivebord 1

    Skrivebord 3

    Skrivebord 2

Skrivebord 1

Skrivebord 3

Skrivebord 2

Skrivebord 4

Reklamer

Handlinger

Informasjon

24 responses

5 02 2009
Esquil

nummer tre er en ravende gal psykopat, og det røde han spiser til lunsj er ikke tomater, det er menneskehjerter som han river ut av båtflyktningene han har sperret inne i kjelleren.

de tre andre virker normale.

du er ikke psykopaten. no offence, men jeg tror ikke du har det i deg. jeg mener, tross alt, menneskehjerter.

nr 1, den mest rotete, er heller ikke din. du hadde ikke greid å ta det bildet uten å rydde litt først.

Bord fire er cirka så ryddig som jeg ville forventet at du lagde din egen pult før du tok bildene. Men du er et tenkende vesen som vet at vi forventer at du rydder pulten før fotogrfering, altså må muligens omvendt psykologi anvendes. dessuten, indiania jones-plakat tror jeg ikke er deg.

Så da må det bli 2’ern. Du har sagt du jobber mest med menn, og på pult 2 ligger en rosa flaske, en liten hvit bamse og en litt større panda som enhver mann med steiner i pungen helst ikke vil bli sett med.

5 02 2009
rigmor

Skrivebord 3 er ikke i bruk eller så er det en hot-desk/gjestestkrivebord.

Skrivebord 1 tilhører en koffeinavhengig person som klarer å jobbe i det som for andre ser ut om kaos.

nr 4 ser ut til å faktisk bruke kontorpulten sin til å studere eller jobbe – det er ikke mange ting der som ser ut til å distrahere oppmerksomheten.

Jeg tror du er bord 2: der er det en laptop så du kan blogge!

5 02 2009
kristin

Dette er et lurespørsmål. «X, Y og Z har penn og papir. Q har en PC. Hvem blogger?». (Y har jo hverken penn eller papir en gang!) Jeg går derfor for skrivebord 4, siden ingen andre har valgt det. Du lurer ikke meg!

5 02 2009
abre

Nr. 1 er en person som vet å verdsette trivsel. Er det et kjøleskap vi ser? I såfall står det sikkert en sixpack der.

Nr. 2 er en travel type. Her virker rotet mer flyktig. PCen står oppå papirene, den flyttes sikkert en del, og nøkler og øreplugger er jo også sånt som er slengt utover akkurat for øyeblikket.

Nr. 3 er enten oppsagt eller død.

Nr. 4 har stor selvkontroll. En nøktern, behersket person, som overlater lite til tilfeldighetene.

Jeg regner med at 1 eller 2 er deg. Jeg sier 1 for å skille meg ut.

5 02 2009
Krissy

Jeg er enig med Esquil, det han sier om bamse-nøkkelknippet og pandaflasken.
Du liker å jobbe i rot, og jo mer papir du har rundt deg , jo lettere er det å arbeide har du sagt tidligere. 😀 Her anvendes ingen omvendt psykologi- du tar et bilde som viser det som er deg.

5 02 2009
minneapolise

Jeg vet i alle fall hvem som hadde vært meg, nummer 1. Tror også nummer 2 kanskje er deg, selv om det er kjedelig å tippe det samme som flertallet..

5 02 2009
anders

Jeg holder en knapp, som flere andre, på at du holder til på bord nr. 2. Nummer 1 ser ut til å være litt over gjennosnittet glad i te og i rotete omgivelser. Nummer 3 har trolig fått sparken og nummer 4 er litt for ryddig av seg.

5 02 2009
Erlend

Kan ikke si noe uten et mer høyoppløselig bilde der jeg kan lese hvilke bind i Springer GTM som står i bokhyllen.

5 02 2009
kamikaze

Haha, takk for morsomme analyser! Her er fasiten 😀

Bord 1 er kaffeguden M, dvs han er ansvarlig for instituttets kaffebryggeri, og hver gang det er noe galt med kaffemaskinen eller simpelthen tomt for kaffe blir kontoret vårt nedrent av hysteriske matematikere. M er også godt over middels rotete, noe jeg er sjeleglad for, for siden han er der ser jeg ikke fryktelig rotete ut… Men godt observert av rigmor, det med koffeinen 🙂 Jeg vet ikke hvorfor han har så mye te i bokhylla, jeg har aldri sett ham drikke den. Og jeg har ikke kikket i kjøleskapet heller, det har vi bare hatt en måneds tid — men det ville ikke forbause meg om det var fullt av øl 🙂 Det står jo tequila i bokhylla.

Bord 2 er — som de fleste gjetter — meg! Det var kanskje ikke så taktisk å la nøkkelring med sau og rosa flase ligge, selv om jeg tenkte på å fjerne kåpen min. Men panda?! Er det penalet mitt dere ser?

Bord 3 er hverken død eller sparket, og såvidt jeg vet heller ikke over gjennomsnittelig gal. Der sitter min gode gamle kontorkompis gjennom 2 år, K, som er en ekstremt høflig og pertentlig algebraiker. Jeg pleier å mobbe ham med at han har det alt for ryddig. Men han er en sånn bra fyr som alltid er der, som holder kjeft når man ikke vil prate og prater når man ikke vil jobbe. Kontoret blir hyppig besøkt av små førsteårsjenter som skal stille ham spørsmål, men han er en sånn type som ikke fatter at det er fordi de synes han er søt, og ikke fordi de egentlig trenger hjelp.

Bord 4 er J, en fyr som nettopp har kommet hjem fra utlandet, så han har ikke hatt så god tid på seg til å sette preg på arbeidsplassen. Indiana Jones er det nok noen andre som har lagt igjen.

Tilleggsspørsmål til Erlend: På kontoret fins en Chevalley (Theory of Lie groups), en Humphreys (Intro to Lie algebas and representation theory), en Mandelbrot (Fractals and Chaos) og en Guillemin+Golubitsky (Stable Mappings) — og de hører til på hvert sitt skrivebord. Hvilken er min?

6 02 2009
Esquil

nais. kazologi – endelig noe jeg lykkes i. så kommer vi til det kinkige spørsmålet om premie.

6 02 2009
kamikaze

Esquil: Som med alle store bragder er premien heder og ære og ikkeno annet…

Krissy: Det går faktisk overraskende bra — før lunch er det stort sett bare meg og K som er der, og rotehodet kommer bare et par ganger i uka. Et mye større problem for bloggingen er at jeg sitter med ryggen mot døra ut til korridoren, og alle som går forbi ser hva jeg driver med…

6 02 2009
Krissy

hurra!
men så slitsomt å dele kontor med 3 andre?
hvordan får du sneket deg til blogginga? 😀

6 02 2009
Erlend

Har du ikke nevnt ordet foliasjon ved en anledning? Jeg tipper på «Stable Mappings».

(Forøvrig var jeg en gang på juleparty med René Thom…)

6 02 2009
kamikaze

Oida! At folieringer har noe med stabile avbildninger å gjøre er ikke noe annenhver matematiker vet. Jeg lurer på om du har regnet ut hvem jeg er?

Party med Thom var jo ikke ille 🙂 Morsomme anekdoter?

7 02 2009
kamikaze

(Forresten kan jeg legge til at kaosboka tilhører bord 1 😛 )

7 02 2009
Krissy

Min pult ville sett akkurat ut som nummer 1. Jeg kan ha det fullstendig kaotisk når jeg arbeider. dessverre. :-z

For øvrig, hvilket dyr ligger ditt hjerte nærmest (dette er en test): katt, hund, hest, sau eller ekorn?
😀

7 02 2009
kamikaze

Krissy: Hrm, nøkkelknippet mitt er en sau, men jeg har egentlig ikke noe annet forhold til sauer enn at de er morsomme å se på. Litt som ender. Noen liker å dele inn folk i katte- og hundemennesker, og jeg er nok et hundemenneske, men jeg liker katter også. Jeg pleide å være kattevakt for en katt som het Sild (herlig navn på en katt, ikke sant?) og jeg ble veldig glad i den katten selv om den stakk av, hoppet på ansiktet mitt om natten, nektet å spise annet enn pate og var generelt neddynget av divanykker.

Hva sier testen så om meg?

7 02 2009
Erlend

Det var nå mer at Humphreys bok hørtes litt for algebraisk ut, mens Chevalley er litt gammel (men sikkert stadig interessant). Deretter googlet jeg «stable mappings» (som jeg ikke vet hva er) og det kom opp et treff med «foliations». Så da var det en grei ting å gjette på.

Thom var en grå, eldre og meget høflig franskmann. Han så ikke ut som en som skjemte seg ut på juletrefester.

Ellers er det vel snarere opp til deg å finne ut hvem du er. 😉

7 02 2009
kamikaze

Erlend: Haha, ok, jeg er paranoid. Jeg har tenkt mange ganger at siden jeg skriver på bloggen at jeg er jente, matematiker og bor i Danmark så er jeg nokså entydig bestemt.

Ellers er den folierings-approachen ganske karakteristisk for min nærmeste matematiske familie. Og den som googler navnet mitt kan finne tekst om stabilitet og folieringer 🙂

Men Chevalley leste jeg forrige uke. Nye bøker om Lieteori er så lite generelle 😦

7 02 2009
Krissy

Darn. Testen sier absolutt ingenting. Annet enn at jeg tok feil om noe 🙂

7 02 2009
kamikaze

Nei men hallo Krissy, du kan ikke holde på slik og kjøre psykiske tester på meg uten å fortelle hva resultatet blir?! Og hva var det du trodde om meg? 😛

7 02 2009
Krissy

Tja, jeg gruser`n igjen, men skulle du være i behov for å utvide din nærmeste familie, så kan jeg jo introdusere to, tre ste-tvillinger som jeg mener er identitiske til deg. 😛

Før øvrig har jeg mest tillit til kattemennesker. hundemennesker er aktive personer, og ofte er de a-mennesker, som liker å lufte hunden i umenneskelige morgentimer. men det er bra du ikke er hestegal, slik jeg trodde du var 😀

7 02 2009
Krissy

for ordens skyuld: jeg lurte egentlig på om jeg kjente deg via noen, men som sagt minnet du visst bare om noen andre. hvis du holder til i utlandet, er det enda mindre sannsynlig at jeg gjør det.

🙂 sporty er du i hvert fall!
(og nå må jeg visst pause meg :z) ..

7 02 2009
kamikaze

LOL, så det er i hvert fall en her som vedgår å ha forsøkt å spore meg opp 😛 Vel, Krissy, jeg møter gjerne noen tvillinger jeg, og det burde ikke være så fryktelig vanskelig å finne ut hvem jeg er, heller, spesieltl ikke for en som kjenner matte-miljøene.

Men hvorfor stoler du ikke på A-mennesker? Stemmer godt at jeg er en sånn, selv om jeg liker å sove til alle døgnets tider (og for tilfellet ikke klarer å gjøre det til noen av dem, men det er nå så).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: