De nære ting

25 01 2009

Søte slikejenter har gitt meg en pris! Den første jeg har fått noensinne! Og selv om det var leenge siden, så har jeg slett utmerkingikke glemt den. Derimot har jeg glemt hvem som har fått prisen før, så jeg gir den simpelthen til de jeg vil, enten de har fått den eller ei.

Prisbeskrivelsen lyder såhär:

“Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold! Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.”

Så — dette er noen av blogge(r)ne som ligger nærmest mitt hjerte. Det betyr ikke at ikke alle andre blogger ligger veldig nær, hjertet mitt er nemlig veldig stort.

Erlend — er en algebramann (algebramenn er utmerkede kolleger) med humor og en forkjærlighet for allting fransk og heite spinninginstruktører. Hans reportasjer fra treningssenteret er simpelthen ubetalelige.

Erlend er ikke særlig förtjust i meme’er men jeg har stadig til gode å få ham til å grynte. Vel, Erlend, du behøver ikke å sende denne videre, du kan bare klappe deg fornøyd på magen og drikke en cognac. (Iblant, ikke minst når han blir fortalt hva han skal gjøre, forsøker Erlend nemlig å fremstå som gammel grinebiter. Men han lurer ikke meg.)

Anders har en av de mest originale norske bloggene jeg vet om, og den eneste jeg vet om overhodet som blander tekst og tegneserie — sterkt påvirket av matematikerhumor. Me likes, me loves! Ryktet sier at han har programmert hele kalaset selv, hvilket imponerer meg — da jeg klaget over at han ikke hadde rss-feed tok det en dag eller to så var det på plass. Som om det ikke var nok, er han en gresselig hyggelig fyr som jeg ikke er det minste redd for å møte i mørke bakgårdskommentarfelt.

Esquil Man kan kanskje ikke akkurat beskylde Esquil for å ikke være opptatt av utmerkelser og konkurranser, men han er i hvert fall veldig god til å dele på oppmerksomheten gjennom å organisere sin egen Gyldne Q.

Dessuten virker han så lik meg i tankevirksomhet at jeg har forsøkt å overbevise ham om at det egentlig er ham som er meg og skriver bloggen min — men det virker ikke som om han går på den. Synd, men vi liker ham likevel.

Abre er en blogger som ikke gjør så mye av seg, derfor burde vi andre gjøre desto mer av ham. Det er få som diskuterer med så velbegrunnede hullfrie argumenter som ham, og derfor er han også en fyr jeg gjerne skulle lenket fast til kommentarfeltet mitt. Det blir gode diskusjoner der Abre er med — og oftest gir han gode argumenter for det jeg mener — er det rart jeg synes mannen er smart?

(noen som merker en forkjærlighet for mattegutter fra Trøndelag? Velvel, det kommer damer også!)

Krissy — Hvis vi skal være veldig pirkete så er ikke Krissy en blogger, men det skyldes ikke at h*n ikke har skrevet nok tekst på norske blogger til å kunne regnes som en — det er snarere mangelen på fast adresse som blir avgjørende. Nå er jeg ikke sikker på at Krissy er en dame — og det spiller ingen annen rolle en at det blir slitsomt å skrive ham/henne i lengden — men vi kan i hvert fall anta det intil det kommer sterke protester.

Krissy og jeg ble «kjent» fordi jeg skjelte henne ut hos Anathema, og det skammer jeg meg fremdeles over (jeg syntes hun sa noe hårreisende om jentematematikere, tror jeg). Heldigvis tok hun det med humor og flyttet inn i kommentarfeltet mitt, og der har jeg blitt veldig glad for å ha henne.

SigrunNår jeg sier at Sigrun blogger med nærhet så mener jeg først og fremst at hun slipper oss lesere nært innpå sine egne såre erfaringer. Som kommentator er hun veldig god til å se saken fra nye vinkler, ofte fra den svakes side, og utfordrer den etablerte versjonen av sannheten. Egentlig trenger vi hundre Sigrun’er, men inntil videre står hun på for alle hundre.

Minnea var en av de første bloggerne  som tok i mot meg med åpne armer, og det er ikke noe som bare har skjedd med meg — hun er veldig god til å trekke frem og oppmuntre nye bloggere. Minnea er også veldig godt tilstede i sitt eget kommentarfelt, der det «alltid» skjer noe, og der det alltid er god stemning (med mindre vi diskuterer feminisme, da, men til og med det gikk rimelig fredelig for seg).

Alter Ego skriver en av de fineste og smarteste bloggene jeg vet om. Hun er morsom, hun skriver treffende, og hun er en sånn kommentator man håper skal komme til ens seriøse poster fordi hun alltid har noe interessant å bidra med. Og selv om jeg egentlig ikke vet, får jeg en følelse av at Alter og jeg er i samme båt; en akademiker som har bodd så mange steder at man ikke riktig orker å fortelle hvor eller hvordan, men bare sier «utenlands».

Reklame

Handlinger

Informasjon

28 responses

26 01 2009
anders

You are too kind. 😀 Jeg synes overhode ikke det er noe galt med mattegutter som holder til i eller er fra Trøndelag. Men savner liksom et par mattejenter også. hehe …

26 01 2009
Alter Ego

Awww…tusen takk! Naa ble jeg kjempeglad, mens jeg EGENTLIG burde vaert i seng. Det var bare det at to bloggeinnlegg gjerne ville ut foerst, og jeg lot dem faa viljen sin… Hjerteligtusentakk og stor klem fra ‘utlandet’, som du saa treffende sier 😀

26 01 2009
abre

Tusen takk for pene ord, Kamikaze!

26 01 2009
Krissy

Ooh, hvor overraskende og staselig! Det føles nesten som å spise bær med «de helt store», dette her 😀

Og dette er forresten et fantastisk sted å kommentere også. Her er takhøyde i massevis, som jeg skrev forleden. 🙂 Og ad abre: han bærer kommentarfeltene nesten alene, han. Nydelig å se på. 😀

Dessuten blir det ingen protester, Krissy er ei chics!

26 01 2009
kamikaze

Abre, Alter, Krissy, Anders: Det var bare moro 🙂

27 01 2009
kamikaze

Forresten, Krissy, nå blir du jo nødt til å lage deg en egen blogg, så du kan gi prisen videre 😉

26 01 2009
Erlend

Algebraiker, moi? Tja, ikke helt. Men hadde alltid et bra forhold til algebraikerene, antakelig fordi jeg klarte å følge med når de mumlet om Ext, Tor og Kozul-komplekser.

Men, en gammel grinebitter, dét er jeg! Såh!

26 01 2009
kamikaze

Erlend: Oi, beklager, jeg trodde du var algebraiker etter den diskusjonen om algebraiske grupper. Håper ikke du tok det som en fornærmelse 😉 Men hva er du da?

26 01 2009
Erlend

Kaz: Jeg holdt på med ikke-kommutativ geometri, i grenselandet mellom operatoralgebraer og algebraisk topologi. Det var ganske mye (homologisk) algebra involvert, så jeg var kanskje en slags algebraiker likevel… 😉

26 01 2009
Alter Ego

Jeg skjoenner absolutt ingenting av det Erlend sier, men faar noen rare kramper i hjernen som gjoer at jeg sitter her og rister i skrekk, eller noe… 😉 Jeg blir superimponert over folk som kan saa mye om ting jeg ikke aner finnes en gang. Det aner meg at jeg lett kunne ty til et tredjegradsforhoer om jeg fikk en matematiker foran meg D-)

26 01 2009
kamikaze

Erlend: Jøss, jeg visste ikke at du var såpass geometrisk av deg 🙂 Men det betyr ikke at jeg hadde skjønt hva du gjorde, til det er jeg for langt over på geometrisiden, er jeg redd for…

Alter Ego: Jeg tror ikke vi skjønner mer hvis du forteller hva du driver med, dessverre… 🙂 Dessuten er matte et særdeles dårlig yrke å ha når frisøren spør hva man driver med. Det blir så pinlig stille.

27 01 2009
Kristin

Alter Ego: Jeg er SÅ glad for at jeg ikke er alene om ikke å skjønne noen ting som helst av det Erlend og Kami snakker om… Men det er jo litt godt, da, at vi kan være gode på litt forskjellige ting.

27 01 2009
kamikaze

Altså, det er jo bare Erlend som sier noe med substans her 🙂 Jeg blir litt for lett å kjenne igjen hvis jeg forteller eksakt hva jeg driver med, så det gjør jeg heller i noen andres kommentarfelt…

Og jeg er veldig glad for at det finnes folk som gidder å gjøre noe litt mer praktisk anvendbart enn abstrakt matte, også!

27 01 2009
Erlend

Kaze: Vi vet at du er i ferd med å løse Riemann-hypotesen. Ikke vær beskjeden. 😉

27 01 2009
Alter Ego

Kristin, jeg deler gjerne paa rommet i klassen for uvitenhet 🙂

Kaze: Jeg trodde det var obligatorisk aa si ‘sykepleier’ eller noe saant naar frisoeren spurte?! 😛

27 01 2009
kamikaze

Hysj, Erlend!

Alter: Jo, men jeg er så dårlig til å ljuge… Dessuten har jeg noia for at frisøren skal ha en sykepleiersøster eller noe, og så får vi en sånn samtale:

-hva jobber du med, da?
-hrrm, jeg er sykepleier jeg (med min lyseste stemme)
-hvilket sykehus da?
-jeg jobber på sykehus X
-åja, hvilken avdeling er du på?
-jeg er på psykiatrisk avdeling (eneste jeg kom på i farten)
-næmmen, der jobber søstera mi også! Mildrid Gåsevangen, da kjenner du henne da!
-æehhhh….altså, beklager, men jeg løy. jeg er matematiker.
-???

tenk hvor pinlig den stillheten hadde blitt.

27 01 2009
Krissy

Hoho, det skal man nok se langt etter ja 😀 Men dett å skulle lage liste skulle jeg gjerne like. Men så tenker jeg at man gir bloggere «honnør», om man velger å kommentere på innlegg de skriver sånn underveis. Om det er til gladness or despair kan man forresten ikke helt vite- men det teller da noe, gjør det ikke? 🙂

27 01 2009
kamikaze

Krissy: Hmmm, ja, hvis du vil dele ut priser kan jeg jo vurdere å slippe deg inn som gjesteblogger?

27 01 2009
Krissy

Neida, ikke bokstavelig ment. Jeg tror jeg heller har godt av å ta meg en ekstra runde på trimsykkelen. Ettersom benkehopping var utelukket må man jo ty til andre trimformer 😀

Søøøte deg!

27 01 2009
kamikaze

Men jeg mente det bokstavelig, Krissy 😉 Dog tror jeg du får fler lesere hos Minnea, så hvis du heller gjesteblogger der, forstår jeg deg godt. Eller så får du ta både pose og sekk.

27 01 2009
minneapolise

Tusen takk Kaze 🙂
Føler meg alt for dårlig til å sjekke ut de nye, og treig til å svare på kommentarer. Men det er kanskje sånn det føles uansett etterhvert, at man vet om så mange at det aldri vil føles bra nok.

Morsom vri å ta med en kommentator, vi burde bli flinkere til å sette pris på dem, de er jo beste delen av det å blogge 🙂

(har forresten tenkt på å tilby gjestebloggplass til krissy, men så kom du meg i forkjøpet gitt :))

28 01 2009
kamikaze

Minnea: Bedre sent enn aldri, vet du — og du svarer jo på så godt som alle kommentarer. Det gir god stemning, og folk føler seg velkomne!

Kanskje vi kan ha delt custody for Krissy?

28 01 2009
Alter Ego

*flirer* Men atte da kan du si at du er ny, eller at du akkurat har kommet tilbake fra et lengre utenlandsopphold for MSF, og da kan du begi deg ut paa DE impe-historiene… Timen kan fort gaa som et schwusch 😀

(Men joda, jeg har betenkeligheter med aa oppfordre til loegn, strengt tatt. Det er bare dumt med den gardinen som kommer ned foran ansiktet til folk naar de skjoenner at du driver med noe dem ikke akkurat er kjent med, og gjerne foeler seg underlegne paa enten du vil eller ikke. Jeg liker ikke den.)

28 01 2009
Krissy

Tjihi. You are too kind, you are too kind! 😀
Men jeg er nok for makelig anlagt, Sigøynerlivet passer utmerket for øyeblikket.
Det blir mye løping og skriking innimellom, eller bare nesten, men det er verd det 🙂

29 01 2009
minneapolise

Aww, vi er et lesbisk par som ikke får adoptere!

Noe uvanlig at det er barnet selv som nekter kanskje 😉

30 01 2009
kamikaze

Minnea: He he 🙂

Krissy: Det er jo du som bestemmer… 🙂 Men noen disaster tror jeg ikke du hadde fått stelt i stand, da. Ikke mer enn hva jeg greier selv, i hvert fall 😉

29 01 2009
Krissy

*fnis* takk for omtanken. men uff, det må være denne trassalderen. Tanken på det gjør at det hyler «blogg-disaster» inni hodet mitt, og det vil man jo ikke utsette andre for 😀 😀 😀

30 01 2009
minneapolise

Dessuten er vi som foreldre forpliktet til å være glad i deg uansett… Og som lesbiske mødre har vi helt sikkert litt ekstra forståelse også 😉

Jeg vet ikke om du vil risikere å være for pirkete på foreldre om du allerede er i trassalderen, de fleste vil helst adoptere en søt liten baby vet du. Det er best å slå til mens du har muligheten….

Neida, egentlig burde jeg være glad du ikke har blogg, siden jeg liker så godt å ha deg i kommentarfeltet. Det blir plutselig mindre tid til kommentering når man skal skrive poster og svare på kommentarer i tillegg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: