Innvandrere tjener like mye

22 01 2009

Ny forskning viser at innvandrere tjener like mye som nordmenn med med samme utdannings- og arbeidslivserfaring i Norge.

Det er mye som ikke sies i denne undersøkelsen. Man har ikke regnet med innvandrere som ikke er på arbeidsmarkedet, og dermed sies ikke noe om innvandreres økonomi generelt. Man tar heller ikke hensyn til innvandreres eventuelle vansker med å komme seg inn på arbeidsmarkedet, eller hvorvidt innvandrere generelt jobber mer enn nordmenn. Men undersøkelsen viser at innvandrere som lykkes med å komme seg inn på markedet, har muligheter til å tjene like mye som nordmenn.

Og det gir et lite håp.

PS, Legg merke til hvordan «Innvandrere tjener like mye» hos SSB har blitt til «Innvandrere tjener ofte mer» hos Aftenposten.

Reklame

Handlinger

Informasjon

4 responses

22 01 2009
anders

Men man klager da vel ikke over (nett)aviser? :p
Tolkninger av statistikker er alltid spennende.

23 01 2009
kamikaze

anders: that it is 🙂

22 01 2009
Konrad

Ja, her er nok en liten skjevhet i dataene. Og det er viktig poeng du fremhever: Når arbeidsgivere og kolleger blir kjent med konkrete innvandrere kan de gjøre like bra karriere som andre, innvandrerne har problemer i «døra», de slipper ikke forbi vår mentale portvakt av stereotypier og tendenser til å ansatte folk som er like oss selv (jurister ansetter jurister, hvitinger ansetter hvitinger, pakkiser ansetter pakkiser, dette har ikke bare hudfarge å gjøre).

23 01 2009
kamikaze

Konrad: Jeg håper jo at dette sier litt om stereotypiene også. Det med å bli kjent med konkrete individer hjelper jo ikke alltid, det har vi sett med kvinnelønn vs mannelønn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: