Opp av sofaen

14 01 2009

Alle som kjenner meg vet at jeg har et nært og kjærlighetsfullt forhold til sofaen min. Den er spenstig, men samtidig myk; den er der når jeg trenger den; den holder kjeft når jeg er sur, og den går ingensteder samme hvor mye jeg prater og hvor dårlige vitser jeg forteller.

Men, kjære sofa, ingenting varer evig, og jeg synes det er på tide at vi har litt egentid, sånn hver for oss. Det er ikke deg, det er meg.

Januar er tiden for å kjøpe pulsklokke og nye treningsklær, og melde seg inn i treningssenter. Litt av cluet er å bruke så mange penger på treningen at du simpelthen ikke kan la være å trene, fordi det ville være å kaste bort en formue. Et annet triks er å velge hvem som skal få pengene dine. Med bindingstider på et år, har du ikke lyst til å bli sittende fast i feil treningssenter, men hvordan vet du hva som er bra?

Min første ide var å google treningssentrene, men dette fungerer ikke for meg. For det første skal du finte vekk en hel masse reklame, og hvis du klarer det, skal du allikevel forholde deg til hva de fleste andre mennesker vil ha fra treningssenteret sitt, og det er tydeligvis ikke det samme som jeg vil ha.

Jeg orker ikke

  • trening til technomusikk
  • bertetrening av typen “bare tren, dere får ikke muskler av dette her, altså!” (hvorfor er jeg der da?)
  • overentusiastiske trenere som roper “bare femten armehevinger til! …tre…to…en, og så tar vi femten til ‘a dere!” (det er greit med 50 armhevinger, men da vil jeg vite at det er 50 jeg skal ta før jeg gir mer enn jeg har)
  • styrketreningssaler fulle av tenåringsgutter i par der den ene løfter, stønner og fiser mens den andre sitter lett henslengt på den maskinen jeg vil ha og kikker på makkeren uten å løfte hverken en finger eller ræva, selv om jeg glor flyttdegblikket mitt olmere og olmere og olmere og…

Hvordan finner jeg rett sted å trene? De fleste senter tilbyr gratis prøvetimer, og det som virker best for meg, er å se ikke bare på trenerne, men på de andre som trener der. Jeg har to indikatorer som jeg kikker etter.

For det første; hvis det går mannfolk på spinningen eller bodypumpen, betyr det enten at instruktøren er unormalt heit, eller at treningen er unormalt bra. For å sile bort dårlig trening med heite instruktører, kikker jeg dessuten etter powertanter.

(Hva da powertanter? Du vet, disse senete, knallsterke damene som er minst 10 år eldre enn meg og løfter like mye som gutta, uten å stønne, og som forteller groviser og ler hæhælatter i garderoben. Jeg skal bli en sånn når jeg blir stor.)

Når du har funnet et treningssenter med både mannfolk og powertanter, vet du at du er på rett sted. Og – i hvert fall i min verden — er rett sted verdt alle pengene det koster, og litt til.

(PS Jeg fant lykken på Sats for to år siden. Men jeg har prøvd et sted mellom 5 og 10 forskjellige Sats-senter, og ingen av dem var så bra som min lokale, så Sats er ikke noen universalløsning.)

Reklame

Handlinger

Informasjon

13 responses

14 01 2009
Krissy

Der traff du spikeren på hodet :p Jaaa, til opp og ut av sofaen- og inn i treningslokaler med taktfast musikk! 🙂

14 01 2009
Erlend

De der fisende tenåringsgutta er det mange av, gitt. En del av dem holder seg med kvinnelige groupies som sitter ved siden av og beundrer dem.

Ellers har jeg inntrykk av at det er litt vanskelig å bedømme treningsstudioene ut i fra hvordan de arter seg i januar, da absolutt alle og hans oldemor er innom. På 3T Midtbyen her i Trondheim har de spinning-timene med 10 minutters mellomrom, men med redusert luftkjøling pga. vinteren, så i starten av gårsdagens 60-minutter kunne du skjære luften med kniv.

Men at instruktøren er heit, det er et klart krav.

14 01 2009
kamikaze

Krissy: Yeah, let’s go!

Erlend: Sant som du sier, januar er unntakstilstand. Men hvis du kikker på dem som ser ut som de går der ofte, får du kanskje et bra inntrykk likevel? Forresten kan jeg råde også jenter til å gå på timer med heite kvinnelige instruktører, det er jo der de pene gutta går!

14 01 2009
Erlend

Gjengangerene på spinning-timene ser oftest nokså seriøse ut. Jeg har forøvrig inntrykk av at jo hardere økten er, desto flere godt voksne folk (kvinner og menn) er med. Ellers varierer kvaliteten på instruktørene en del, selvsagt. Men, det viktigste er nok å ta ansvaret for seg selv og egen trening.

Om en time skal jeg på spinning med en instruktør som drar stinn brakke, antakelig fordi hun kjører en halv time med «Hard mave» (høres ut som et medisinsk problem, spør du meg) etterpå, og det ser ut til å være en jentemagnet….

14 01 2009
kamikaze

Erlend, jeg har samme erfaring både med alder og magetrening 🙂 Men det der «ansvar for egen trening» funker bare ikke for meg, jeg har null egen disiplin; det fins trenere som får meg til å ta i litt ekstra, og det fins trenere som gjør meg daff; det fins trenere som sjekker at vi har god teknikk og det fins trenere som bryr katten eller ikke ser feilene, og lar oss få slitasjeskader. Og da jeg drev og prøvetrente var jeg innom et senter som hadde så dårlig utstyr at jeg kunne ikke trent ordentlig hvis jeg hadde villet. :/ Men de hadde fine reklamer og alle tenåringene gikk dit…

14 01 2009
Erlend

Ulike ting fungerer for ulike mennesker, og du må finne ut hva som passer for deg. Jeg har funnet ut at jeg lar meg motivere av pene spinninginstruktører samt av å få treningen til å bli en rutine jeg følger slavisk (helt ned til å sitte på den samme sykkelen under alle øktene), men du er sikkert annerledes. Det viktigste er å få rørt på seg.

14 01 2009
kamikaze

Hæhæ, jeg liker i hvert fall ærligheten i «jeg lar meg motivere av pene spinninginstruktører » 😀

15 01 2009
Krissy

I kamikaze hula er det takhøyde i massevis, så jeg starter oppvarmingen med å hoppe i sofaen. Det er greit det, eller? 😀

15 01 2009
kamikaze

Heyhallå, tramper du på kjæresten, eh, nei, sofaen min?!

15 01 2009
Krissy

Mener du å klage på vekta mi?? 😉 Og jeg som har så modellaktige og slanke bein. Bare så på profilbildet mitt du.

16 01 2009
kamikaze

Nydelige bein, det har du helt rett i Krissy, men om de så er bestrødde med diamanter, er de like fullt bein! Det blir som å kaste Manolo Blahnik-sko på presidenter! (tenk at jeg fant ut av å stave det!)

16 01 2009
Krissy

Da skal jeg børste støv av din gamle sofa, frøken President. Det er trim det også! Og etterpå skal jeg kile Dem på nesen med mine flue- stankel bein. (jeg er så usynlig at De ser meg nesten ikke)
Så De bør skynde Dem til treningssenteret :p

18 01 2009
kamikaze

Krissy: 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: