Jag hatar SAS

5 01 2009

For et par år siden hadde jeg en særdeles opprivende reiseopplevelse, som fikk meg til å utvikle en idiotsikker metode for å vurdere flyselskapers evne til å stille opp for sine passasjerer in times of trouble.

Google!

Min erfaring var med Delta Airlines. De har knutepunkt i Atlanta, som har stormvær, orkaner, sykloner og denslags flere måneder i strekk, mer spesifikt da jeg skulle bytte fly der. Amerikanske flyselskaper behøver ikke å gi deg en dritt (og i hvert fall ikke mat og hotellrom) når problemer skyldes været, og hjelp til ombooking var det heller ikke så farlig med — jeg stod i kø i tre timer, og da jeg kom frem til helpdesken var køen bak meg ti ganger lenger enn da jeg stilte meg i den. Bagasjen min var forsvunnet i en uke, for å få informasjon om den fikk jeg ringe tjue ganger og da jeg til slutt fikk svar ble jeg skjelt ut. Da kofferten kom fram så den ut som om noen hadde brukt den som dildo, men det var umulig å få nok kontakt med flyselskapet til å kreve erstatning.

Etter denne behandlingen fikk jeg en intens trang til å google «I hate delta airlines», og guess what, det var jeg ikke alene om. Hele 180 personer (eller 87300 hvis du tar vekk hermetegnene) var hjertens enige. Og det ligger mye trøst i å høre om andre menneskers elendighet når du sitter i saksen selv.

Men hvor ille er egentlig 180 deltahatere? La oss se hva som skjer med noen andre strategisk utvalgte søk.

«I hate KLM» — 215 treff
«I hate Continental Airlines» — 129 treff
«I hate American Airlines» — 2000 treff (nei, det er ikke en 0 for mye der)
«I hate British Airways» — 104 treff
«I hate Northwest Airlines» — 104 treff
«I hate Lufthansa» — 292 treff

Vi kan vel regne med at en del av American Airlines’ treff kommer fra folk som hater alle amerikanske flyselskap, men ellers stemmer ovenstående ganske bra med mine erfaringer. Ikke minst er jeg forbannet på KLM som har kost seg med kofferten min i flere dager nå.

Men det som virkelig morer meg, er følgende resultat:

«Jag hatar SAS» — 172 treff
«Jag hatar SJ» — 762 treff
«Jeg hater NSB» — 131 treff

Får jeg by på en sytete skandinav eller fem?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

21 responses

5 01 2009
abre

På den annen side gir «Jag älskar SAS» 475 treff, mens «I love American Airlines» gir 653. Vi skandinaver er nok rett og slett mer følelsesmennesker.

5 01 2009
kamikaze

Haha, ja den prøvde jeg ikke! Bra observert 🙂

5 01 2009
Erlend

Derimot gir «je hais Air France» bare 17 treff. «Air France, je te hais» gir 7 treff. Og «I hate Air France» 36 treff. Og de har bra mat.

5 01 2009
kamikaze

Erlend: Det er sant det med maten. Problemet med Air France er at man dessuten tvinges til å forholde seg til franskmenn, og det er jeg ikke så god til. Jeg gripes rett som det er av akutt trang til å kakke dem i hodet med en baguett, og alle som har spist fransk brød vet at slike situasjoner bare kan ende ille. Problemet, ser du, er at jeg ikke snakker fransk (jeg tok riktignok et år fransk på videregående, første leksjon het «je suis terroriste», den tror jeg ikke jeg skal bruke på fly nå for tiden) og franskmenn er ikke snille med folk som snakker engelsk til dem.

5 01 2009
Esquil

yeah!

mener jeg har noe om hating av flyselskaper i boka jeg skrev (blodføre). noe om at «det fins egne klubber for folk som hater dette flyselskapet.» inspirert av et lignende søk hvor jeg fant jeg hater alitalia-forumet.

ellers har jeg lekt meg med lignende søk selv:

http://rolerbloggen.blogspot.com/2008/04/norge-er-mer-populrt-enn-nordmenn.html

http://rolerbloggen.blogspot.com/2007/04/trndere-mest-elsket-p-internett.html

5 01 2009
kamikaze

Esquil: heh, ser ut som du har en apriltradisjon for googleposter 🙂 egne klubber har jeg ikke vært borti men da jeg satt med deltaproblemet fant jeg såpass mange skrekkhistorier at det forbauser meg ikke!

5 01 2009
Esquil

du kan forsyne deg med min medfølelse.

flyselskapene har vært ok med meg, selv er jeg mer bitter på nsb. den turen til din hjemby i romjulen ble det feks ikkenoe av, nsb overbooker nemlig toene sine bigtime og sender resten av passasjerene med busser gjennom tilfeldige dalføre. hadde jeg villet sitte en dag i buss, hadde jeg bestilt buss. arrogane møkkamonopolister.

5 01 2009
kamikaze

hehe, akkurat den busspraksisen var jeg faktisk ganske glad for, ellers hadde jeg fått stå hjem — NSB avskaffet nemlig plassbilletter fra 14. desember! (og hvorfor de ikke kunne vente til juletrafikken var over, er utenfor min fatteevne). Men så var jo ikke jeg den som fikk sitte i buss, da.

5 01 2009
Esquil

et par bokstaver mangler i forrige kommentar, internettet sendte dem dessverre til ouagadougou hvor de ble brukt som hhv sjømannsbrud og dildo. men her er de, litt slitne men fortsatt brukbare:

g
t

5 01 2009
kamikaze

Esquil: Jeez, hvorfor skal alle sende brukte dildosurrogater over til meg? Jeg vurderte faktisk å si noe spydig om at hvis du, som forbyr banneord på egen blogg, først skal være stygg i munnen kan du vel i det minste stave rett, men siden jeg er så snill, bestemte jeg meg for å la være. Ups.

😉

5 01 2009
Erlend

Fransk lærer man da seg ved ivrig lesing av originalverker av Serre og Grothendieck 😉

5 01 2009
kamikaze

Erlend: Siden jeg liker mentalhelsen min som den er har jeg ikke sysselsatt meg med sånt. Derimot har jeg lest (litt for mye) om folieringer på fransk, og feuilletage var ikke et ord jeg fikk bruk for i Paris 🙂

6 01 2009
Esquil

ok, det er en formildende omstendighet at du fikk togtur. men jeg er mer på linjen om å hekte på en ekstra vogn på toget, og forøvrig ikke late som om man selger indrefilet når man selger suppekjøtt.

dildo er ikke banning, og siden jeg avstår fra banning er reglene sånn at jeg får dobbel kvote med skitne ord.

tenkte å være snill og gjøre deg oppmerksom på at det var du som trakk dildoen inn i debatten, og at mine lesere tolker slikt som utslag av seksuell frustrasjon og tegn på at man bør skaffe seg kjæreste. så mye for mentalhelsen din.

hm. har du kjæreste sier du? neinei. psykoanalyse kan jo ikke ta feil.

6 01 2009
kamikaze

hoho, nå er jeg i hvert fall våken.

Men det var arrogant du stavet feil, ikke dildo 😉 Jeg er i hvert fall glad det ikke var meg som ble kalt arrogant møkkamonopolist.

6 01 2009
abre

NSB er virkelig i en klasse for seg. Jeg har også opplevd den motsatte varianten flere ganger: Jeg får beskjed om at det er «helt full», og forbereder meg på ståplass, og så er det nesten ikke folk på toget. Skjønt, tog og tog, det de stort sett sender langs Nordlandsbanen, er jo en trikk.

Apropos psykonanalyse: «arrogan» skal selvsagt forstås som «erogen».

6 01 2009
kamikaze

abre: Ugg, jeg har visst vært heldig med NSB skjønner jeg. Og kommentarfeltet mitt er så sofistikert dirty at jeg blir helt glad.

6 01 2009
Krissy

Da blir jeg nok en som ELSKER SAS 😉
.. Men som HATER norwegian.

Snakk om dårlig experience med norwe. her om dagen, før jul. De presterte å sende meg ut av køen, for å fikse noen saker manuelt som de fint kunne ordnet uten å gjøre det. Resultatet ble at jeg ikke rakk det flyet jeg skulle, og i tillegget hadde de et fryktelig innloggingssystem. (Koder og den type ting tar jeg aldri vare på, og regner heller aldri å få bruk for når jeg sjekker inn bagasje- lettere hos SAS!).
Deretter tok de et gebyr på 250 kroner, for å ombestille billetten til et senere fly.
Da er det godt å true med at man bestiller hos konkurrenten neste gang. argh!

6 01 2009
kamikaze

Krissy: Jeg er tvert om i så fall, Norwegian har alltid vært bra, mens SAS en gang presterte å avbestille flyet mitt og booke meg om til et annet, via en annen veg, uten å fortelle meg det! Jeg merket det ikke før jeg fikk boardingkort i hånden, og så at det stod en annen by enn jeg hadde tenkt å mellomlande i.

Skjønt mest sur er jeg på Sterling. De gikk konk, de skurkene. Men shoppingvognene på Kastrup har fremdeles Sterling-reklame på seg.

6 01 2009
Eugenie

abre: Den der har jeg også hørt på Nordlandsbanen flere ganger. På høyttalerne i toget har de sagt det var fult, mens jeg nesten hadde en helg vogn for meg selv. (i de gode tradisjonelle togene altså)

SAS er et kapittel for seg,og til tider et dårlig et, men så er jo SAS forkortelse for «sit and suffer»

6 01 2009
kamikaze

Eugenie: 😀

8 01 2009
Krissy

SAS har i hvert afll tatt vare på litt servic, og jeg er så «gammeldags» at jeg liker sånt 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: