Online filmutleie — kamikaze har sett film

29 12 2008

Jeg har grått min nød over muligheter for online fimlutleie tidligere, og etter noen dager særdeles langt ute på landet har jeg gjort ordentlig research. Alternativt har noen lest bloggposten min og reagert. For det er ikke slik at jeg ikke har lett etter slike tjenester før. Forskjellen er at nå fant jeg noen fler.

For å være ærlig — jeg liker ikke noen av disse tjenestene. Utvalget er for dårlig, og teknisk fungerer de ikke så godt som jeg ønsker meg. Spesielt irriterer jeg meg over at de kun kan brukes i Windows, med Internet Explorer og Windows Media Player. Grunnen til dette er filmselskapenes krav om kopibeskyttelse (DRM), som tydeligvis bare er laget for Windows. Jeg har ikke prøvd å få piratforandret kjøpt film til en .avi som jeg kan se hvor jeg vil, men jeg vedder på at det fins en nerd et eller annet sted som har fikset biffen. Men da er du ikke lovlydig lenger.

De tekniske begrensningene som alle disse sliter med er så store og irriterende, at jeg ikke egentlig anbefaler noen av disse filmbutikkene for øyeblikket. Piratlivet er bare så mye enklere. Hvis du allikevel vil være lovlydig, anbefaler jeg film2home, som hadde det største utvalget. Med mindre du vil ha hjerteinfarkt, hold deg langt unna SF-anytime.

film2home.no
film2home er en online filmbutikk og -utleie — her kan du både leie film, som du streamer, og kjøpe film, som du laster ned. Utvalget for leie og kjøp er ikke det samme, og jeg endte opp med å kjøpe den første Narnia-filmen til den nette sum av 69 norske spenn. Ettersom jeg ikke tjener norske penger, er det mye billigere enn det ville vært for noen uker siden.

Pluss:

  • Utvalg og mulighet for både kjøp og leie.
  • Man får 3 nedlastinger (jeg er usikker på om man kan laste ned til ulike PC’er).
  • God kvalitet når filmen endelig kom.

Minus:

  • Nedlastingen virket amatørmessig (fikk Azureus til å se ut som rene romskipsteknologien) og tok lang tid (delvis fordi filen var stor, hele 2,5GB). Det hadde gått fortere å kjøre 3 mil til nærmeste bensinstasjon, leie filmen, se filmen og kjøre tilbake med den, enn å vente på at den skulle laste. Da kunne jeg ha kjøpt smågodt, også. Heldigvis for film2home er jeg korttenkt og sukkerstinn.
  • Filmen må ses med Windows MediaPlayer, og synes å være låst til det stedet på PC’en som du opprinnelig la den på.

SF-anytime

SF-anytime har drevet med online filmutleie i mange år. Dessverre merkes det ikke.

Pluss: Den eksisterer, og har gjort det lenge. Kudos for forsøket. Grei kvalitet.

Minus:

  • Dårlig utvalg.
  • Dårlig brukervennlighet.
  • Hver gang du går inn, tvinges du til å høre på en intro som blir veldig irriterende etter hvert.
  • Fungerer dårlig med trådløst nett — lyden kommer, men bildet hakker.
  • Krever utrolig mye pilling med Windows-innstillinger. Hold folk du liker langt vekk mens du forsøker å få det til å fungere.

Filmarkivet

Jeg har ikke forsøkt å leie film fra Filmarkivet, men var innom. Hvis du har flaks, har de akkurat det du trenger, men filmutvalget deres er nokså merkelig.

CDON.no

Jeg har heller ikke forsøkt å leie film fra CDON. De har et litt merkelig, men ganske stort utvalg.

Reklame

Handlinger

Informasjon

8 responses

29 12 2008
anders

Ikke noe videre hell med å forlate livet som pirat altså.
Det er litt merkelig at de ikke gjør det mer tilgjengelig. På den måten skulle man da tro at antallet heltidspirater ville minket betraktelig.
Yarrgh…

4 01 2009
kamikaze

Ja, ikke sant? Men jeg tror det er filmselskapene som står bak, og den industrien er jo ikke akkurat kjent for logisk tenkegang og brukervennlighet.

30 12 2008
krissy

takk for denne posten. her lærte jeg mye nytt 🙂

4 01 2009
kamikaze

Krissy: Det gjorde jeg mens jeg skrev den også!

4 01 2009
anders

Nei, du har vel desverre et poeng der. Men jeg må si meg imponert over at du faktisk prøver. Jeg har egentlig bestemt meg for at livet som pirat er ganske OK; enn så lenge hvertfall. Litt usikker på hva det er som skal til for å omvende meg til det mer hederlige liv …

5 01 2009
PoPSiCLe

Online filmutleie suger. Enkelt og greit. Selv foretrekker jeg heller å planlegge littegrann, og bestille fra Play.com 🙂 Evt. bare strekke ut armen og grabbe til meg en film fra DVD-hyllen.

Og, forresten – en liten feil i linken til filmarkivet – komma i stedet for punktum mellom www og filmarkivet 🙂

5 01 2009
kamikaze

anders: Vann og brød, kanskje? 😉

PoPSiCLe: Det funker vel hvis man er velorganisert, men det er jeg ikke 🙂 Og tro meg, muttern har forsøkt å forandre på den saken i mange år, og hun pleier å få det som hun vil, men dengang ei. Takk for at du så den trykkfeilen!

5 01 2009
anders

haha … Det vil jeg helst unngå ja.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: