Alle kan ta en armheving!

24 08 2008

…brøler gymlæreren så spyttet regner. Og jeg kjenner at jeg blir sint og vil brøle tilbake. Men jeg mistet pusten da vi sprang stafett for fem minutter siden, så jeg nøyer meg med å stønne inni hodet mitt. Nei, alle kan ikke ta en armheving!

I gymtimene var jeg alltid den som desperat forsøkte å bøye armene bare littegrann uten å kollapse på gulvet, mens en liten spjæling som veide halvparten så mye som meg, tok armheving etter armheving ved siden av meg. Jeg var hun som, blå i ansiktet, forsøkte å løfte ryggen fra bakken i en situp mens treneren skrek PUST! og det eneste som skjedde var at føttene lettet fra golvet. Jeg var hun som ble valgt sist inn på slåballaget bare for å bli svimeslått av balltreet til han foran meg, og jeg var verdens mest elendige keeper ettersom jeg krøp sammen i hjørnet av målet hver gang ballen kom fykende.

Vel.

Altfor mange år senere oppdaget jeg at man fint kan styrketrene uten å ta armhevinger, og jeg lærte meg hvordan man tar situps — og puster samtidig. Jeg begynte med ettkilosvekter på «fjollete» styrke/aerobictimer, og byttet gradvis over til mer og mer «seriøs» trening. Og gjett hva? Forrige uke kom en jente bort til meg på toget og sa Unnskyld meg, men trener du mye? Du ser så sterk ut!

Jeg hadde mest lyst til å gi henne et plaskekyss mitt på truten; så glad ble jeg, men det våget jeg selvfølgelig ikke. (Og ettersom jeg dessverre ikke er veltrent, var det kanskje bare slik at hun kjedet seg, og ville prate med noen, og dette var en genial måte å få folk til å snakke tilbake. Men det har jeg tenkt å ignorere!)

Moralen i historien er den, at hvis du er en slik som mitt gamle meg, som ikke kan ta en eneste armheving, og du allikevel tenker at det kunne vært ålreit å trene litt, så la det stå til. Det viktige er å finne en treningsform du ikke synes er grusom, og som motiverer deg. For meg ble styrketrening veldig fort veldig gøy da det begynte å dukke opp synlige bicepsmuskler — slike hadde jeg aldri hatt før! Drit i alle dem som er større og sterkere enn deg og tren på det nivået som passer deg.

PS. Nå tar jeg armhevinger! På tærne!

Reklame

Handlinger

Informasjon

8 responses

25 08 2008
Undre (ikke innlogget)

Jeg skal banne på at om vi la ned alle landets gymtimer ville ungene blitt sprekere.

Gym is bad for you! Mosjon, lek og moro is good for you!

25 08 2008
Undre (ikke innlogget)

Hoho! Jeg må fortelle at jeg syklet over en mil i kveld. Sakte tempo. Bare for å røre på kroppen. Jeg la inn én pause for å snakke med to hester og pause nummer to for å snakke med en katt.

Peace & Love!

25 08 2008
kamikaze

Hei og velkommen Undre!

Katter er utmerkede snakkedyr, og hester også 🙂

25 08 2008
Lilja

Haha! 🙂 Jeg tror nok dessverre gymtimene på skolen dreper en del av treningslysten på samme måten som det å bli tvunget til å lese Hamsun eller Bjørnson i hjemmelekse på ungdomsskolen dreper lysten på å lese nettopp de forfatterne. Når folk får slippe å bli stilt ovenfor krav som er for store, slik tilfellet ofte kan være på skolenes gymtimer og fellesturer, har ting en tendens til å bli adskillig mer lystbetont.

29 11 2010
aspkoekpasdkdkdk

ingen blir tvunget til å lese om hamsun og bjørnson lol

25 08 2008
Undre

Lilja: Det er i og for seg gammelt nytt at gym ikke gjør ungdommen sprekere:

Gym dreper idrettsgleden

Tradisjonell skolegym og ungdomsidrett dreper manges glede ved å bevege seg og må ta mye skyld for de unges inaktivitet

– Amen!, sier jeg bare.

Kaze: Takktakk!

Katter og hester er supre dyr!

1 09 2008
Sjave

Jeg har aldri skjønt hvorfor det er så mange jenter som ikke liker å gymme, men etter å ha snakka med en innovertiss eller to om saken viser det seg at det var reine torturen. De er genuint traumatiserte, og ser på fotballer og volleyballnett med utvidede pupiller den dag i dag. Representerer den opplevelsen alle eller har jeg bare lett traumatiserbare venninner?

1 09 2008
kamikaze

Hei Sjave, og velkommen! Jeg kjenner mange jenter som taklet gymmen fint, men jeg var ikke en av dem. Jeg tror problemet var baller og muskler; jeg har (og kommer alltid til å ha) null balltalent, og jeg fikk aldri sjansen til å bygge noen muskler ettersom jeg var for svak til de øvelsene vi lærte. Håndballjentene i klassen derimot hadde ingen problemer 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
%d bloggere liker dette: